BierBroeders

Product(en):

Diverse bieren

Herkomst:

Zwaag

In assort. sinds:

2016

Logo Jeelink
Het verhaal

Tijdens jaren van speciaalbier liefhebben kwam het idee bij Bert Buysman en Lars Jautze vaak ter sprake om zelf te gaan brouwen. Hoe leuk dat zou zijn en of het zou kunnen en natuurlijk de vraag of het lekker zou worden.

Na veel praten en proeven zijn Bert en Lars op bezoek geweest bij Brouwerij de Molen (Bodegraven) en daar met heel veel inspiratie en nog meer zin om zelf te brouwen vandaan gekomen. Iets later zijn ze een aantal keer op bezoek gegaan bij Thuisbrouwerij De Stinkmuis van Rudy de Kieviet. Toen was het hek van de dam en zijn de ingrediënten gekocht, de apparatuur gekocht en geleend en een dag gepland om te gaan brouwen.

Het product

Bij Jumbo Monique is momenteel een vijftal biersoorten van de BierBroeders te krijgen. Hier vind je over ieder bier wat informatie.


# 2
#2 is het tweede bier dat de BierBroeders hebben gebrouwen in de ketels van de Noordhollandse Bierbrouwerij. Voor dit tweede bier hebben de BierBroeders gekozen voor een soort Scotch Ale. Het recept is losjes gebaseerd op een van hun eerste eigen thuisbrouwrecepten.

#2 is door gebruik te maken van diverse moutsoorten lichtelijk donker, door gebruik te maken van honing een beetje zoet en heeft door de gebruikte hoppen een aangenaam bittertje in de afdronk.

#3
#3 van de BierBroeders is een wel heel speciaal speciaalbier. Een bijzonder blond met een verhaal. Speciaal gebrouwen voor - en in samenwerking met - Muziekcafé Backstage te Hoorn.

Tijdens een bescheiden experiment is samen met bierliefhebbers gezocht naar een combinatie van specerijen voor een mooi zomers blond bier en dat is gevonden in de vorm van sinaasappelschil, vlierbessen en een vleugje roze peper. Door gebruik te maken van de hopsoort Equinox krijgt de #3 een eigengereid kruidig, pittig en fris karakter.

 

Ientje Toe

De BierBroeders presenteren met trots - in samenwerking met Jumbo Monique - een eigen speciaalbier met de heerlijk West-Fries klinkende naam "Ientje Toe". 't Klinkt als een klok en het klokt als je 't drinkt.

Met zeven procent alcohol is het een stevige doch doordrinkbare Pale Ale. De samenstelling van bijzondere hoppen zorgt in combinatie met specerijen door een bijzondere smaakbelevenis. Hallo Ientje Toe!

 

Zomerseizoen

Zoals de naam al doet vermoeden is het een saizon. De BierBroeders hebben voor een wat lager alcoholpercentage gekozen, omdat ze zelf ook weleens in de zomerzon een heerlijk biertje genuttigd hebben om er daarna nog één te willen. Met Zomerseizoen kan gerust overwogen worden om een tweede te nemen. Geniet van de zomer, geniet van dit bier (met mate), geniet met je maten, geniet van het leven. Geniet van Zomerseizoen van de BierBroeders.

 

Barely wine

De BierBroeders Barely Wine is nauwelijks wijn. Of eigenlijk is het zelfs helemaal geen wijn. Het is Gerstenat. Bier. Zware moutdrank. En zoals een goed bierspreekwoord zegt: Goede wijn is nog géén bier! Bier wel. Bier is heerlijk en dit bier... Dit is nog eens een bier! Dit bier kan worden aangeraden als een puur genietbier, waarbij de BierBroeders zouden zeggen: "Neem het er nou eens lekker van. Ga er eens goed voor zitten. Relax. Pak je mooiste bierglas uit de kast. Snijd een stukje venijnige blauwe kaas aan. Neem een teug van de Barely Wine en geniet ten volste van het leven... Proost!"

 

Gewoôn een paar fotootjes

Brouwers Lars Jautze en Bert Buysman
#2
#3
Ientje Toe
Zomerseizoen
Barely Wine
Meer weergeven

© 2018 Jumbo Monique