Maatschap Broersen

Logo Jeelink

Product(en):

Spinazie

Herkomst:

Lutjebroek

Partner van

Het verhaal

Al vele generaties lang zijn onze voorvaderen actief als landbouwer en later tuinder op de vruchtbare klei, in de dorpen Grootebroek en Lutjebroek om precies te zijn, met zekerheid vanaf het einde van de zestiende eeuw. Zij teelden producten die in hun tijd nodig waren en die hen in staat stelden om in hun levensonderhoud te voorzien.

Vollegrondsgroenten zijn al enkele eeuwen een belangrijk product in het noordoostelijk deel van Noord-Holland. Niet zo vreemd als je ziet dat de bodem bestaat uit vruchtbare, humeuze, kalkrijke kleigrond. Ook garandeert de geografische ligging, met aan drie zijden water, een mild microklimaat, zowel  ’s zomers als 's winters.

Op deze plek doet Maatschap Broersen, als de huidige generatie van een bevlogen tuindersfamilie, hun ding: groenten telen die een vaste plek op tafel verdienen. Met kennis, toewijding en zorg voor de geboortegrond, die ons al generaties lang in staat stelt om te tuinen en dat ook in de toekomst zal blijven doen.

Het product

Al ruim 10 jaar is Maatschap Broersen specialist in het telen van veldverse spinazie. Deze spinazie kan gewassen of ongewassen worden geleverd in flowpack. Zo garandeert Maatschap Broersen een dauwvers, smakelijk product met volle aandacht voor hygiëne en verantwoordelijkheid voor de leefomgeving.

 

Gewoôn een paar fotootjes

Het product
Meer weergeven

© 2018 Jumbo Monique

Het product