Mts. René Verdonk Broccoli

logo-verdonkbroccoli-1.png

Product(en):

Broccoli

Herkomst:

Wervershoof

In assort. sinds:

2017

Logo Jeelink
Het verhaal

Uit liefde voor de natuur teelt René Verdonk op de groeizame bodem van West Friesland het prachtige product broccoli. Deze groente staat bekend om haar gezonde eigenschappen. René Verdonk vindt echter dat ze vooral ook lekker moet zijn. Het gehele team doet dan ook zijn uiterste best om een kwalitatief goed product te leveren, zodat jij optimaal van de heerlijke smaak kunt genieten!

Het product

Over smaak valt niet te twisten. Je vindt broccoli lekker of niet. Wat veel mensen niet weten is dat er ook tussen de broccolirassen verschil zit in smaak. In de loop van de jaren zijn de rassen, die voor productie worden gebruikt, sterk verbeterd. Het uiterlijk van de broccolistronk zegt echter niet alles. Zo is het ras Sirtaki, welke in mei als eerste broccoli uit Nederland in de supermarkt komt te liggen, heerlijk zoet van smaak en behoort daardoor tot één van onze favorieten. Dit broccoliras heeft echter snel een grovere korrel, waardoor het uiterlijk minder aantrekkelijk is.

In samenwerking met de zaadveredelingsbedrijven blijft Mts. René Verdonk Broccoli zoeken naar rassen met een goed uiterlijk, goede smaak en goede kwaliteit bij de oogst. Ieder jaar planten zij een aantal proefvelden, om nieuwe rassen te testen in de praktijk. Veel rassen halen de zware test niet, maar heel af en toe staat er een juweel tussen en daar wordt iedereen blij van!


Teelt

Mts. René Verdonk Broccoli teelt hun mooie product in West-Friesland. Het gebied tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen staat van oudsher bekend om de teelt van bloemkool en broccoli. Wellicht vraag je jezelf af waarom de grond juist hier zo geschikt is voor de teelt van deze gewassen. De voornaamste twee redenen zijn de samenstelling van de grond en het klimaat.

De percelen waarop Mts. René Verdonk Broccoli de broccoli teelt zijn zogenaamde zavelgronden. Door de goede eigenschappen van de grond groeit de broccoli goed, maar ook niet te snel. Dit is van groot belang voor een goede kwaliteit.

Onder invloed van het IJsselmeer heerst in de driehoek Hoorn, Enkhuizen, Medemblik een gematigd klimaat. De temperatuur laat weinig extremen zien. In het voorjaar komt hier sporadisch dikke nachtvorst voor. Grote hoeveelheden regen drijven vaak over naar het oosten of de Wieringermeer en de stormen blijven vaak bij de kust hangen. Dit is zeer gunstig voor de broccoli, want over het algemeen geldt: des te regelmatiger de groei, des te minder stress in de plant, des te beter de kwaliteit.
 

 

Gewoôn een paar fotootjes

Het team
Het product
Hoe het begint
De West-Friese gronden
Meer weergeven

© 2018 Jumbo Monique