Wilde Ganzen - Moeder- en kindzorg op de afgelegen plekken in de wereld

05/04/2018

Medische zorg is hard nodig

‘Nepal is een van de armste landen ter wereld’, zegt Jeroen. ‘En Humla is het armste, minst toegankelijke en hoogst gelegen gebied. Mede door de slechte bereikbaarheid heeft de overheid hier nooit kunnen investeren in gezondheidszorg. Na de verwoestende aardbeving van 2015 is de kans daarop helemaal verdwenen: alle aandacht van de overheid gaat uit naar dichtbevolkte en toeristische gebieden. Gebieden zoals Humla waren al slecht af, maar krijgen nu nóg minder aandacht. Deze kliniek is hier echt heel hard nodig, zowel de medische zorg als de voorlichting.’Dat laatste vindt ook de zwangere Chinkala. ‘Zelf weet ik dat ik niet veel kinderen wil krijgen’ zegt ze. ‘A small family is a happy family. Maar in ons dorp weten de meesten nog niets van gezinsplanning.’ U kunt met een bijdrage vandaag dit project helpen realiseren. Helpt u mee om de bouw van deze kliniek in het hooggebergte van Nepal mogelijk te maken?

 

Stichting Samen Vooruit heeft haar bijdrage ook geleverd aan dit goede initiatief!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zo leuk kan verspilling zijn

15/07/2020

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018 Jumbo Monique