Samenwerking leidt tot foodinnovatie

14/06/2018

Twee studenten voedingsmiddelentechnologie aan de Van Hall Larenstein bedachten een oplossing voor de reststromen van Jumbo Monique en  NMK Esbaco, het bedrijf waar zij stage lopen: Een "Jeelink"-koekje en -gebakschelp.

 

Het komt in een supermarkt vaak voor dat er één ei kapot in een doos zit. Deze doos eieren kan niet meer verkocht worden. Bij Esbaco worden de resten fondant en marsepein verwerkt tot veevoer. De studenten Judith en Jorieke bedachten een concept waarin deze restproducten verwerkt worden tot een hoogwaardig product dat verkocht kan worden bij Jumbo Monique.  Onlangs hielden de studenten een proeverij in het filiaal in Zwaagdijk. Het winkelend publiek kon proeven en kon een mening geven over prijs, smaak en kwaliteit middels een enquête. 

 

We houden je op de hoogte van de resultaten en wanneer de koekjes en gebakschelpen verkrijgbaar zijn. Heerlijk met vers fruit van bijvoorbeeld onze regionale leverancier Kok Aardbeien!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zo leuk kan verspilling zijn

15/07/2020

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018 Jumbo Monique