Jumbo Monique helpt Lions bij inzamelen van vreemd en oud geld

14/08/2019

Via een verzamelzuil bij Jumbo Monique in Heerhugowaard gaan leden van de Lions club vreemd en oud en geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden.

 

Elke Nederlander heeft wel vreemd of oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil kan er nu een zinvolle bestemming aan worden gegeven. De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Zelfs oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

 

 

 

Bovendien zit er een dubbele hefboom in onze werkwijze. Ten eerste: elke € 10 van de actie wordt door hulporganisatie Wilde Ganzen opgehoogd tot € 15. Het geld gaat vervolgens naar oogklinieken in derdewereldlanden. Daar kost een staaroperatie € 30. Arme patiënten worden gratis geholpen. Meer welvarende patiënten komen er ook. Maar die betalen € 15 boven de kostprijs. Dat is de tweede hefboom. Met onze bijdrage van €15 heeft de kliniek dan €30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

Er zijn in Nederland vijftig Lionsclubs die hiervoor actie voeren. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.

 

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers; bij hen blijft er dus niets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

 

Eigenaar Monique Ravenstijn doet als eerste een bijdrage in de verzamelzuil in haar Jumbo Monique-vestiging te Heerhugowaard.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zo leuk kan verspilling zijn

15/07/2020

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018 Jumbo Monique