Wij zijn Jumbo Monique

06/11/2019


Al eerder schreef ik over hoe ik ertoe gekomen ben om mijn bedrijf Jumbo Monique te noemen. Het unieke, lokale en laagdrempelige dat het uitstraalt is wat en wie wij zijn.

Ten tijde van het ontstaan was de ambitie tot groei reeds aanwezig. Nu Jumbo Monique Heerhugowaard bijna een jaar open is, komt er ruimte om terug te blikken.

Toen ik mijn winkels op Texel nog had, maakte ik dit ook al eens mee. Een extra winkel erbij en later zelfs nog een aan de overkant van het water, maakte dat medewerkers zich afgewezen voelde. Binnen een organisatie krijg je opeens ‘zij’ en ‘wij’. Ik moest mijn aandacht gaan verdelen, mijn werk anders indelen en verantwoording elders neerleggen. Mijn mensen snapten niet waarom dingen bij de andere winkel gebeurden, hadden een onvermogen om te spiegelen en om empathie te gebruiken. Ze zagen niet goed in welk stadium van ontwikkeling de organisatie zat. Dit was een mooi, boeiend maar ook heftig proces voor zowel mijn mensen als voor mijzelf. We hebben heel veel geleerd in deze periode.

Met deze geschiedenis in mijn achterhoofd dacht ik, dit gebeurt mij nooit meer. Helaas, het liep anders. Ondanks dat ik vanaf het prille ontstaan van Heerhugowaard mijn mensen in Zwaagdijk al meenam in het opstartproces van de nieuwe winkel. Er gingen nota bene drie medewerkers door naar Heerhugowaard, allen met een promotie in het vooruitzicht. Dat is toch een super compliment aan de bestaande winkel! Dat je drie kandidaten hebt die door kunnen stromen in een tijd dat goed middenkader schaars is. Wij verzanden  wederom in het ‘zij’ en ‘wij’ verhaal...

 

 

 

 
Ik kreeg het opnieuw om mijn oren. Door de focus die vooral uitging naar de nieuwe winkel, het branden van ons Jumbo Monique DNA aldaar, maar ook het neerzetten van Jeelink binnen de organisatie. Het maakte dat ze mij misten.

Het schudde me wakker en dat moment maakte verandering mogelijk. Opeens zag ik weer waar ik heen wilde. Ik ijkte mijn visie en we startten met het bouwen van een organisatie die twee winkels draait. Door er een operationele man tussen te zetten, raakt samenwerking veel meer geïntegreerd in mijn bedrijf. Zo krijg ik weer ruimte om met de toekomst van Jumbo Monique én die van Jeelink bezig te zijn. Deze ruimte komt ook mijn medewerkers ten goede nu er weer rust is om over hun talenten te praten. Om ze mee te nemen in het waarom van ons bedrijf. Maar vooral om ze bij de hand te nemen en uit te leggen waarom wij geen gewone Jumbo zijn, maar Jumbo Monique.

Wij laten ze zien dat er mogelijkheid tot ontwikkeling is binnen onze muren. Dat we anders aankijken tegen de krimp in de arbeidsmarkt. Dat wij onze winkels gebruiken om de consument bewust te maken over hoe ze om kunnen gaan met onder andere voedselverspilling. Over hoe wij midden in de samenleving staan en vanuit onze winkels allerlei sociale projecten draaien. En vergeet het theater niet dat wij middels onze regionale leveranciers toevoegen aan het winkelpodium. 

Want ja, roepen dat je een eigen identiteit hebt is één, maar deze werkelijk neerzetten zodat deze gedragen wordt door je mensen en herkend wordt door de klanten is twee. Een boeiend en uitdagend verhaal waarop vast nog vele vervolgstukken komen.

Groetjes Monique, die van Jumbo Monique

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zo leuk kan verspilling zijn

15/07/2020

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018 Jumbo Monique