Medemblik Actueel interviewt Jumbo Monique over milieuvriendelijke verpakkingen en Jeelink

27/02/2020

ZWAAGDIJK – OOST – Monique Ravenstijn, de uitbater van de Jumbo Supermarkten in Zwaagdijk en Heerhugowaard, heeft milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Daarom kun je sinds kort bij deze filialen 100% composteerbare draagtassen krijgen om je boodschappen in te doen. Daarnaast tref je op de groente- en fruitafdeling steeds meer producten aan die ‘groen’ zijn verpakt.

 

‘Hallo geen plastic!’, dat is wat (Jumbo) Monique wil bereiken. Zij wil de wereld anders achterlaten, dan dat zij die heeft aangetroffen. Vandaar dat ze in haar twee Jumbo-filialen stappen onderneemt die het milieu ten goede komen.

 

100% COMPOSTEERBARE DRAAGTASSEN

De nieuwe lustassen, ontwikkeld in samenwerking met Schoner Noord-Holland, lijken in eerste instantie precies op de plastic tassen zoals we gewend zijn. Schijnt bedriegt want deze tasjes kunnen uiteindelijk, na veelvuldig gebruik, gewoon bij het gft-afval worden gedumpt. Een stuk beter voor het milieu dus! Monique is blij dat ze op deze manier samen met klanten een stap kan zetten naar een schonere provincie.

 

KARTONNEN VERPAKKINGEN

Voor de nieuwe (kartonnen) verpakkingen van de groente en het fruit geldt dat je deze in de papierbak kunt gooien. Vooralsnog is het niet mogelijk om alles van die afdeling geheel milieuvriendelijk te verpakken, want deze ontwikkeling kost tijd. Net als een plantje, hebben ook dit soort kwesties even nodig om goed te groeien.

 

Verslaggeefster Roos Bähr van Medemblik Actueel ging hierover in gesprek met Monique en sprak ook met twee blije klanten.

 

Bron: Medemblik Actueel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zo leuk kan verspilling zijn

15/07/2020

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

© 2018 Jumbo Monique