P.N. Slagter

Logo Jeelink

Product(en):

Bloemkool

Herkomst:

Andijk

In assort. sinds:

2015

Het verhaal

P.N. Slagter is ontstaan zoals vele bedrijven in de regio West-Friesland, het is van oudsher een echt familiebedrijf. Opa Bas en overgroot opa Arend teelden heel in het begin vele producten op de akkers voor eigen levensbehoefte. Naarmate de tijd vorderde, werden de groenten die over waren verkocht of geruild tegen andere goederen. Vader Piet verbouwde diverse soorten groenten. In de jaren ‘70 was het bedrijf zelfs gespecialiseerd in pootaardappelen. Daarnaast werden er producten zoals rode kool, bieten, wortelen, uien, bloemkool, tulpen en irissen geteeld en gekweekt. Na het succesvolle jaar 1976, heeft Piet besloten om een schuur te bouwen voor de opslag van bieten, wortelen, uien en pootaardappelen. Het was een grote investering, maar tot op de dag van vandaag heeft het bedrijf hier nog profijt van. Eind jaren ‘70 kwamen zoons Bas en Nico het bedrijf versterken. Van een flink aantal producten werd afscheid genomen en met andere producten werd juist weer getest, producten waaronder: broccoli, prei, zomer rode kool en bloemen.


In de jaren ‘80 werd het voor P.N. Slagter duidelijk dat het zich moest gaan specialiseren. Dat was het moment waarop er werd besloten om alleen nog maar bloemkool te gaan telen. In januari 1987 is Ton, de derde zoon, ook toegetreden in het bedrijf. Vader Piet is om gezondheidsredenen gestopt. Het bedrijf draagt vanaf dat moment ook de naam die het tegenwoordig nog steeds draagt, namelijk P.N. Slagter; de naam van vader Piet. Het bedrijf was al die jaren aangesloten bij de Greenery. Dit is een grote organisatie in de wereld van groente en fruit. Na een aantal jaren van onenigheid, heeft P.N. Slagter besloten om zelf de afzet in handen te nemen. Een beslissing waarvan tot op de dag van vandaag nog steeds wordt geprofiteerd.


In 2001 heeft P.N. Slagter een grote investering gedaan, namelijk een grote aanbouw. Deze loods voldoet nog steeds aan de eisen en doet dat zeker nog wel een aantal jaar. Het pand heeft een goede verlaadcapaciteit, koeling, dockshelter en biedt ruimte aan een kantine met kantoorruimte. Dit was nodig, om zo de producten zo vers mogelijk bij de klant te kunnen afleveren.


Ook de nieuwe generatie staat alweer te popelen om het bedrijf te komen versterken. Er zijn vanaf 2011 nog twee firmanten bijgekomen, dit zijn Pe Slagter (zoon van Bas) en Koos Slagter (zoon van Nico). Er zijn nog drie potentiële opvolgers. Nu maar afwachten wie het bedrijf nog meer gaat versterken.

Het product

P.N. Slagter probeert de allerbeste kwaliteit te leveren aan alle klanten. Om die kwaliteit te kunnen realiseren, gaat er een heel proces vooraf aan de levering. Het begint al met de landbewerking voor het planten van het product. Vervolgens komt de groeicyclus, waarbij gedacht moet worden aan beregenen, gewasbescherming, schoffelen en wildbeheer. P.N. Slagter probeert het product op een zo natuurvriendelijke manier te telen. Daarom wordt er ook alleen gespoten wanneer het echt nodig is, dus niet van tevoren.

 

Gewoôn een paar fotootjes

Het product
In alle kleuren
De oogst
Meer weergeven

© 2018 Jumbo Monique

De oogst